Αυγά με μανιτάρια ογκρατέν όνειρο
(εσείς μπορείτε να κάνετε την μισή συνταγή, όλα τα υλικά μισά)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κιλό φέτες φρέσκα μανιτάρια
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
ΣΑΛΤΣΑ:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.γλ. πιπέρι
1 φλιτζάνι 2% γάλα
1/2 φλιτζάνι πλήρη κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
ΑΥΓΑ:
16 μεγάλα αυγά
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ** ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμότητα.
**εδώ να πούμε ότι καλό θα ήταν να είναι σκεύος που μπαίνει στον φούρνο για το τελείωμα
Προσθέστε τα μανιτάρια. μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 4-6 λεπτά. Προσθέστε πράσινο κρεμμύδι. μαγειρέψτε 1 λεπτό περισσότερο. Αφαιρέστε και σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί να είναι καθαρά.
Για τη σάλτσα, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι,. σταδιακά ρίχνετε και χτυπήστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Φέρτε σε βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. δυνατά για 2-4 λεπτά. Αφαιρούμε από τη θερμότητα. ανακατεύουμε μέσα το τυρί.
Για τα αυγά, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθεί.
Στο τηγάνι που σκουπίσαμε, θερμαίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε σε μείγμα αυγών μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να μην παραμείνει υγρό αυγό. Αφαιρέστε από το μάτι.
Ρίχνουμε την μισή σάλτσα πάνω από τα αυγά, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τυρί.
Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε 4-6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το πράσινο κρεμμύδι.