Καταπληκτικά όμορφη συνταγή!
8 μεγάλα αυγά
1 φλ.τσ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
200-220 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους, τοποθετώντας τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστούν κορυφούλες (σαν μαρέγκα) , 3 λεπτά.
Ανακατεύουμε παρμεζάνα και ζαμπόν, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε απαλά μέσα στην μαρέγκα.
Με κουτάλι δημιουργούμε 8 φωλιές με το μείγμα μαρέγκας και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Δημιουργούμε μια λακκούβα στο κέντρο
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε προσεκτικά ένα κρόκο αυγού στο κέντρο κάθε φωλιάς και αλατοπιπερόνουμε. Ψήνουμε μέχρι να σφίξουν οι κρόκοι, περίπου 3 λεπτά περισσότερο.
Γαρνίρετε με το σχοινόπρασο ή μαϊντανό πριν το σερβίρετε.
συνταγή delish.com