από την καλή μας φίλη Rodoula Avon
Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 φακ. Baking powder
1 βανίλια
Ξύσμα από 1πορτοκάλι
1 φυτική κρέμα σαντιγί ή κρέμα 35% για ζαχ/κή
Λίγη αραιωμένη μαρμελάδα (βερύκοκο)
Σιρόπι
2,5 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
5-7′ βράσιμο το σιρόπι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν.προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι…
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενη και αλευρωμενη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα (αναλόγως το φούρνο) για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδισει ελενχουμε αν έχει ψηθεί με οδοντογλυφίδα.
Εντω μεταξύ έχουμε βράσει νωρίτερα το σιρόπι και έχει κρυώσει
Το βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο αφού κρυώσει αρκετά καλά, το κόβουμε στη μέση το σιροπιαζουμε με χλιαρό σιρόπι και απλώνουμε μέσα φυτική κρέμα (σαντιγί)
Τοποθετούμε το επάνω μέρος του γλυκού μας το αλείφουμε με λίγη αραιωμένη μαρμελάδα εξωτερικα με ένα πινέλο( κατά προτίμηση βερίκοκο) γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και κερασάκια
Καλή επιτυχία 😄😊❤️