Από την καλή μας φίλη Μαρία Ν.Κίτσου
ΥΛΙΚΆ
600 γρμ. κίτρινη κολοκύθα,
3-4 μανιτάρια (όποια μας αρέσουν, κομμένα σε κομμάτια),
1 πράσο ψιλοκομμένο,
ζεστό νερό ή ζωμό,
αλάτι, πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο,
λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι,
λίγο κάρυ,
λίγο τζιντζερ σκόνη,
μια κουταλιά βούτυρο,
ελαιόλαδο.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωταρουμε τα μανιτάρια και το πράσο. Ρίχνουμε έπειτα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα σκεπάζουμε με τον ζωμό ή το ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι και τα πιπέρια, κόκκινο και μαύρο. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει το κολοκύθι, αλέθουμε όπως είναι στην κατσαρόλα, με το ράβδομπλέντερ (εγώ δεν έχω και την άλεσα στο multi, λίγη-λίγη). Ξαναριχνουμε την σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και,,,,,,έτοιμη. ( Η συνταγή μου έγραφε και για κρέμα γάλακτος, την οποία όμως την αντιπαθεί ο ασυζυγος κι έτσι δεν την χρησιμοποιώ).