Σας δίνουμε αναλυτικά την σπεσιαλιτέ από τοπικό κατάστημα!
Μπακαλιάρο με σκορδαλιά μαγειρεύουν και σερβίρουν για την 25η Μαρτίου,
ο σεφ του Μεζεδοπολείου “Παραδοσιακόν” στην Υδρα,
Κος Τάκης Κίτσος και η ιδιοκτήτρια Χριστιάνα Κίτσου.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
Τηγανίζουμε σε πολύ καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Υλικά:
Μια φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως).
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτ. κρασιού λάδι
αλάτι
λίγο ξύδι
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια καθαρισμένα
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε πολύ καλά.
Λιώνουμε στο γουδί τα σκόρδα και τα καρύδια. Προσθέτουμε το ψωμί το λάδι το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν