Από το υλικό που έχω από την σχολή μου
Βασική ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΩΜΗ για κοτόπουλο, χοιρινό και διάφορα φτερωτά κυνήγια (π.χ πάπια, φασιανό, ορτύκι)
Υλικά
Καρότο 100γρ
κρεμμύδια ξερά 40γρ
κρεμμύδι εσαλότ 30γρ
σέλινο 20 γρ
κοτσάνια μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
6 κόκκους πιπέρι
6 γαρύφαλλα
Υγρά στοιχεία 1250 κρασί άσπρο, 500γρ ξύδι, 250γρ λάδι
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κρέατος
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και βάζουμε τα μισά στον πάτο του σκεύους που θα αφήσουμε το κρέας να μαριναριστεί και τα άλλα μισά από πάνω μαζί με τα υγρά υλικά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Για να μαγειρέψουμε το κρέας το βγάζουμε από την μαρινάδα και συνεχίζουμε την συνταγή που θέλουμε να κάνουμε, στον φούρνο ή στην κατσαρόλα