Από plantbased.gr
Μπιφτέκια από άσπρα φασόλια με βρώμη!
(συνταγή από plantbased.gr)
Υλικά:
- Άσπρα φασόλια (500 γρ..)
- Μανιτάρια (2 άσπρα)
- Ντομάτα (1/2 τμχ.)
- Σκόρδο (1/2 σκελίδα)
- Κρεμμύδι (1/2 τμχ.)
- Βρώμη (7 κ.σ.)
- Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
- Θυμάρι αποξηραμένο (1/2 κ.γλ.)
- Αλάτι (2.5 κ.γλ.)
- Πιπέρι μαύρο( ¼ κ.γλ.)
- Πιπέρι καγιέν ( ¼ κ.γλ.)
- Κουρκουμάς (1/2 κ.γλ.)
- Μαιντανός (6 κλωναράκια ψιλοκομμένα)
- Δυόσμος ( 1/2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο 4 κλωναράκια ψιλοκομμένα)
- Ξύδι (1/2 κ.γλ.)
Περιγραφή:
– Βράζουμε τα φασόλια ώστε να γίνουν αρκετά μαλακά είτε στην χύτρα είτε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα πατάμε με μία τρυπητή κουτάλα για να λιώσουν λίγο.
– Στο multi βάζουμε τα μανιτάρια, την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μείγμα στα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
– Τα βάζουμε στο ψυγείο 30-40 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Είναι έτοιμα.
Tips:
- Καλό είναι να τα αφήσουμε τουλάχιστον 12 ώρες να φουσκώσουν τα φασόλια.
- Στην χύτρα το βράσιμο διήρκησε 30 λεπτά για να μαλακώσουν.
- Αν σας αρέσει το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη.
- Τα μπιφτέκια αν θέλουμε μπορούμε να τα γυρίσουμε στο ψήσιμο έτσι ώστε και από της δύο πλευρές να φαίνονται ξεροψημένα.