Υλικά για 4 μικρές λαγάνες
6,5 φλ. τσαγιού αλεύρι γοχ ή για ψωμί (το υποκίτρινο)
1 κ.σ. ξερή μαγιά
1-1,5 κ.σ. αλάτι
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ.τσαγιού ταχίνι
1/4 φλ.τσαγιού φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
Για το ψέκασμα: 1/2 φλ. νερό +
1/2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζω σε μπωλ μαγιά, ζάχαρη, ταχίνι, νερό χλιαρό (όχι ζεστό)
Προσθέτω το λάδι ή βούτυρο, αλεύρι,αλάτι.
Ανακατεύω με ξυλινο κουτάλι. Θα γίνει μια ζύμη που δεν ζυμώνεται και είναι πιο σφιχτή από χυλό πυκνό.
Αφήνω 3-4 ώρες σε ζεστό μέρος ή όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σε 2 ταψιά λαδομένα, με λαδομένα χέρια, βάζω τις 4 λαγάνες. Σκεπάζω για 1/2 ώρα. Μετά κάνω βαθουλώματα με τα δάχτυλα (λαδωμένα) και ρίχνω σουσάμι.
Προθερμαίνω στους 200. Βάζω ένα μπωλ με νερό στο φούρνο. Βάζω τα ταψιά στον φούρνο, στον αέρα για 20′. Βγάζω το μπωλ, χαμηλώνω στους 180 και αφήνω άλλα 10′.