(αν θέλετε να τα σερβίρετε σε παιδιά, αντί για σάλτσα μπάρμπεκιου, βάζετε απλή σάλτσα ντομάτα)
Υλικά
2 γλυκοπατάτες σε κυβάκια
3/4 φλ. κινόα μαγειρεμένη
1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. καλαμπόκι
1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. αλάτι
Πώς γίνονται
Ξεπλένουμε την κινόα μας και τρίβουμε τους σπόρους με το χέρι, ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 περίπου λεπτά. Απομακρύνουμε απ’ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα την γλυκοπατάτα μας την οποία έχουμε κόψει σε κυβάκια. Αφήνουμε στην φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, Ακολούθως μεταφέρουμε την γλυκοπατάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε στην γλυκοπατάτα και την κινόα κι ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά μας καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
Ψήνουμε στο γκριλ, στους 180ºC μέχρις ότου καφετίσουν και απ’ τις δύο πλευρές.
πηγη cooking.sigmalive.com