Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την μαγειρική και αφού σπούδασα και το αντικείμενο, έχω καταλήξει στο “όσο πιο απλά, τόσο πιο γευστικά”.
Όμως απλότητα μέσα από στοχευμένα υλικά, ανάλογα την πρώτη ύλη της συνταγής.
Πρώτα πέρασα το κοτόπουλο (3 μπούτια) από λάδι να πάρει χρώμα καλό.
Έσβησα με νεράκι σκέτο (1 ποτ. κρασιού)
Έριξα αλάτι, κουρκουμά και πιπέρι κόκκινο γλυκό (πάπρικα) λίγο λάδι και θυμάρι. Νερό 1 ποτήρι.
Έκλεισα την χύτρα ταχύτητας και ήταν έτοιμο σε 20′.
Ξεχωριστά, αφού ξεπλυνα καλά , έβρασα την τρίχρωμη κινόα , την εμπλούτισα με λίγο αλάτι, λίγο λάδι και κουρκουμά.
Έγινε ένα φαγητό θαύμα!