ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ!
Πεντανόστιμη και νηστίσιμη (όταν τρώτε λάδι στις νηστείες)
Η συνταγή είναι από cookpad/kimwlos
Υλικά
4 μερίδες
-
2 πατάτες
-
1 καρότο
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
250 γραμ. Γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες μεγάλες
-
1 l νερό
-
50 ml ελαιόλαδο
-
2 φλ.καφέ Μανέστρα (κριθαράκι ή άλλο ζυμαρικό)
-
Αλάτι
-
1 λεμόνι (τον χυμό του)
-
Λίγο μαϊντανό (η αυθεντική συνταγή είχε άνηθο)
Εκτέλεση
-
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
-
Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
-
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
-
Βάζουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και το νερό σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο και αλατίζουμε καλά.
-
Βάζουμε πάνω στο μάτι και βράζουμε ως να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα αλεθουμε στο μπλέντερ με το περισσότερο από το ζουμάκι μας. Κραταμε λίγο μήπως χρειαστεί να αραιώσουμε την σούπα μας.
-
Ξαναβάζουμε την πολτοποιημενη πια σουπα μας στην κατσαρολα και φέρνουμε σε βρασμό. Διορθώνουμε στο αλάτι.
-
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε την μανέστρα και ανακατεύουμε συχνά να μην μας πιάσει από κάτω.
-
Στα 8 περίπου λεπτα προσθέτουμε τις γαριδες και βράζουμε για αλλά 5-6 λεπτα. Οι γαριδες δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί σφίγγουν πολύ!
-
Στα 15 λεπτά συνολικού βρασμού, ρίχνουμε το λεμονι και κλείνουμε το μάτι.
-
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο (ο καλόγερος έβαλε άνηθο αλλά δεν τον προτιμά ο καλός μου, εσείς αν θέλετε προσθέστε άνηθο) και σερβίρουμε.