ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ!
Υλικά (για 6 μερίδες):
2 κούπες μαγειρεμένη κινόα
3 αυγά
½ μικρό κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο
¾ της κούπας τριμμένο ψωμί (σίγουρα θα σας έχει περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας)
2 κ.σούπας κομμένος μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο (αν θέλετε)
½ κούπα τριμμένο ωμό καρότο και κολοκύθι (1/4 της κούπας από το κάθε λαχανικό)
1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε την βρασμένη κινόα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τον μαϊντανό, το λεπτοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το κολοκύθι. Τέλος προσθέστε το τριμμένο ψωμί.
Ανακατέψτε με τα χέρια σας και αφήστε το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά του για 15 λεπτά.
Ζυμώστε τα μπιφτέκια σας εφόσον σιγουρευτείτε ότι το μείγμα μπορεί να σταθεί σαν μπιφτέκι. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα τριμμένο ψωμί.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήστε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 7-10 λεπτά ή έως ότου πάρει η βάση τους έντονο καφέ χρώμα.
Γυρίστε τα από την άλλη μεριά και ψήστε τα για 5 περίπου λεπτά.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπιφτέκια σας.
Σερβίρετε σκέτα με πράσινη σαλάτα ως συνοδευτικό ή μέσα σε στρογγυλό ψωμάκι με φέτες αβοκάντο και τη σως που σας αρέσει, κάνοντας ένα νόστιμο μπέργκερ.
Tip: Μπορείτε να φυλάξετε τα μπιφτέκια κινόας μαγειρεμένα στην κατάψυξη για μέχρι 2 μήνες. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα στα μικροκύμματα.
πηγη wellb.gr