Από την καλή μας φίλη
Helena Magiakou
Υλικα:
1κουπα βούτυρο καλο(όχι λιωμένο, θερμοκρ. δωματίου) –
1κουπα αλεύρι κοσκινισμενο μαζί με 12κοφτες κουτ. σούπας κορν φλάουρ και μια πρέζα αλάτι, –
8κοφτες κουτ. σούπας ζάχαρη, –
1 αυγό και 1κροκος –
2 βανίλιες-μαρμελάδα,
ζάχαρη άχνη και
τριμμένο καρύδι για γαρνίρισμα!!
Εκτελεση: –
Κοσκινιζω αλεύρι, κορν φλάουρ και αλάτι σε μπωλ. – κτυπω στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη 1′ και προσθέτω τα αυγά, κτυπω 2-3 λεπτά. – προσθέτω βανίλιες, μίγμα αλεύρων, ζυμώνω το μίγμα με το χέρι πια. – Ανοίγω τη ζύμη, σε πάχος 0,5εκατοστου περίπου
Κόβω με κρασοποτηρο σε μεγάλα στρογγυλά. Περίπου 10-11κομματια!
Αυτη είναι η βάση μας.
Σε άλλο ταψί κάνω το ίδιο, αλλά με τσιπουροποτηρο κόβω και στη μέση κύκλο, δηλ. κύκλος με τρύπα στη μέση. Το καθενα ψήνω για 10’στους 175-180βαθμους!!
Στρωνω τα ολόκληρα, απλώνω μαρμελάδα και αφού έχω πασπαλισει με άχνη τα μισά κουκλάκια, τα τοποθετώ επάνω. Στη μέση, στο κενό, πασπαλιζω καρύδι.
Καλή επιτυχία ααα!!
Η συνταγή είναι του Κωνσταντίνοπολίτη ζαχαροπλάστη παππού μου, είναι η πρώτη φορά που τη μοιράζομαι, αλήθεια υπέροχη λιχουδιά!!