Από την καλή μας φίλη
Pontiopoul Maria
Υλικα:
600γρ. βούτυρο
1 και 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κουταλιά του καφέ μπέικιν πάουντερ
6,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά, σιγά την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω από μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με coupe-pâte. Στα μισά σαμπλέ θα κάνουμε μια μικρή τρύπα με τη βοήθεια ενός πολύ μικρού coupe-pâte.
6. Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10΄- 12΄ λεπτά.
7. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια μας τα γυρίζουμε (μόνο τα κουλουράκια χωρίς τρύπα) ανάποδα και τους βάζουμε λίγη μαρμελαδα και βάζουμε τα υπόλοιπα κουλουράκια με τρύπα από πάνω τους. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα.
Υπέροχες συνταγές!