από την καλή μας φίλη Ξανθίππη Ζήλιου (εκτέλεση από Μαργαρίτα Αρβανιτίδου)
Θα χρειαστούμε:
100γρ κακάο
300γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1κουτ.γλυκού νες καφέ
4 αυγά
2 βανίλιας
300γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2κουτ.γλυκού μπέικιν
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τον καφέ, τη ζάχαρη κ το κακάο κ τ’ανακατευουμε καλά.
Ρίχνουμε ένα ένα τ’αυγά, το αλεύρι,τις βανίλιες κ το μπέικιν. Τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά (είναι λίγο σφιχτό αλλά με λίγη δύναμη γίνεται στο χέρι,μη λερώνουμε τη μισή κουζίνα )
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στο μίγμα όπως στις κρέμες κ το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4ωρες!
Μετά τις 4ωρες κάνουμε μπαλάκια το μίγμα (βγαίνουν περίπου 40) τα τυλίγουμε με άχνη κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C αέρα για 10λεπτά! Προσοχή μικρά μπαλάκια γιατί απλώνουν!