Μπισκότα κρακελέ
200g μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
125 γραμμάρια βουτύρου (με αλάτι), μαλακό
300 γραμμάρια καφέ ζάχαρης
2 αυγα
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 g σκόνης κακάου
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
100g ζάχαρη άχνη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει (σιγουρευτείτε ότι η βάση δεν αγγίζει το νερό) ή σε ένα φούρνο μικροκυμάτων σε σύντομο πρόγραμμα.
Αφήστε στην άκρη να χλιαρύνει.
Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη πολύ καλά σε μίξερ, στη συνέχεια χτυπήστε στα αυγά, αλεύρι, σκόνη κακάου, μπέικιν και την λιωμένη σοκολάτα. Ρίξτε το γάλα για να κάνετε μια μαλακή ζύμη, αλλά ΜΗΝ το ανακατέψτε στην ζύμη Καλύψτε και ψήστε για 1 ώρα.
Ζεστάνετε τον φούρνο στον αέρα 180C ή 160 αν έχετε δυνατό φούρνο.
Στρώστε σε ταψί λαδόκολλα
Βάλτε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
Φτιάξτε με την ζύμη μπαλίτσες και βάλτε τις απαλά ανάποδα να πάρουν άχνη από το μπωλ.
Αφήστε απόσταση μεταξύ τους στην λαδόκολλα
Ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να είναι σταθερά όταν ταα ακουμπάτε
Τα μπισκότα πρέπει να φουσκώσουν και οι ρωγμές θα πρέπει να ανοίξουν επίσης.
Βγάλτε τα , αφήστε τα σε δίσκους και μετά σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς
Θα κρατήσει για μια εβδομάδα σε ένα αεροστεγές δοχείο.