500 γρ μικρό κρεμμύδι
50 γρ αλάτι
500 ml ξύδι λευκό
200 γραμμάρια καθαρό μέλι
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο δοχείο και ρίξτε πάνω από βραστό νερό για να καλύψετε. Αφήστε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, κόψτε τις ρίζες και τις κορυφές και φλούδα. Πασπαλίζουμε το αλάτι πάνω από τα αποφλοιωμένα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα ξεπλύνετε τα κρεμμύδια καλά και στεγνώστε με πετσέτα κουζίνας. Τοποθετήστε το ξύδι και το μέλι σε ένα μεγάλο σκεύος και ζεστάνετε απαλά για να διαλύσετε το μέλι στο ξύδι, αλλά μην βράσει.
Βάλτε τα κρεμμύδια σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα. Συμπληρώστε με το ζεστό μείγμα ξυδιού για να γεμίσετε τα βάζα, και ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν κενά αέρος. Σφραγίστε τα βάζα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Τα κρεμμύδια θα είναι έτοιμα για κατανάλωση μετά από περίπου 1 μήνα ή και 2.
Μόλις ανοίξετε το βάζο για να καταναλώσετε κρεμμύδια μετά βάζετε το βάζο στο ψυγείο.