ΜΠΙΣΚΟΤΑ , με κεφίρ που έληξε (1-2 ημερών) ή δεν έληξε!
-
200 ml ξινό κεφίρ,
-
350g αλεύρι μαλακό
-
1/2 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη,
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
-
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι.
Πώς να φτιάξετε:
-
Αδειάστε το κεφίρ σε ένα μπολ, ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
Προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το ξηρό μείγμα στο ζυμωμένο υγρό.
-
Ζυμώστε τη ζύμη σκληρά ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας.
-
Βάλτε τη μισοτελειωμένη ζύμη σε μια πλαστική σακούλα και αφήστε την στο ψυγείο.
-
Μετά από ένα τέταρτο της ώρας, βγάλτε τη ζύμη, ανοίξτε την σε πάχος 0,5 cm σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο τραπέζι.
-
Χρησιμοποιήστε φόρμες ή ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι για να κόψετε τα κομμάτια της ζύμης.
-
Πασπαλίστε το ταψί με αλεύρι, τοποθετήστε τα μπισκότα, πασπαλίστε με ζάχαρη και αφήστε τα να φουσκώσουν για 15 λεπτά.
-
Τα μπισκότα θα είναι έτοιμα μετά από 20 λεπτά ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στη ζύμη.
πηγη ifood-el.womanexpertus.com