ΠΙΤΣΑ, με κεφίρ ληγμένο-ξινό (1-2 ημερών)
Θέλει σταθερό μίξερ για να μην παιδευτείτε πολύ, αλλιώς με το χέρι.
Συστατικά:
-
2 αυγά
-
400 ml κεφιρ που έληξε πριν 1-2 μέρες
-
600γρ αλεύρι γοχ ή για πίτσα 00
-
40 ml φυτικό λάδι (σπορέλαιο π.χ.)
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ζάχαρη,
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Μέθοδος παρασκευής:
-
Ανακατέψτε τα αυγά με το αλάτι, τη ζάχαρη.
-
Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στο παλιό κεφίρ. Όταν σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην κορυφή, ρίξτε το στα αυγά. Προσθέστε το λάδι, προσθέστε το αλεύρι.
-
Ζυμώστε με το μίξερ μια ζύμη που να έχει τη συνοχή πηχτής κρέμας γάλακτος.
-
Βουτυρώστε ένα ταψί με λάδι. Ρίξτε το μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
-
Το πρώτο στρώμα είναι η κέτσαπ. Στη συνέχεια απλώνετε τη γέμιση (ψιλοκομμένη ντομάτα, κύβους ζαμπόν, τριμμένο τυρί).
-
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. (ή στον αέρα για 10-12′ ανάλογα τον φούρνο)
πηγη ifood-el.womanexpertus.com