από την καλή μας φίλη Στέλλα Εμμανουήλ
Υπεροχα Μπισκοτα με Βρωμη και Μελι!
Υλικα:
100 γρ νιφαδες Βρωμης
70 γρ ζαχαρη
80 γρ ινδοκαρυδο
120 γρ αλευρι γοχ
100 γρ βουτυρο αγελαδος
70 γρ μελι
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
100 γρ σταγονες κουβερτουρας
2 κτσ βραστο νερο
1 κτγ μαγειρικη σοδα
Εκτελεση:
Σ ενα μπολ αναμιγνυουμε το ινδοκαρυδο,τη βρωμη,τη ζαχαρη,το αλευρι ,το ξυσμα!
Σ ενα κατσαρολακι που βαζουμε στη φωτια ριχνουμε το βουτυρο και το μελι κι ανακατευουμε μεχρι να λιωσει το βουτυρο!Σ ενα ποτηρι ριχνουμε τη σοδα μεσα στις 2 κτσ νερο και ανακατευουμε,επειτα ριχνουμε το νερο με τη σοδα μεσα στο κατσαρολακι και ανακατευομε ωσπου να αφρισει!Κατεβαζουμε απ τη φωτια και ριχνουμε τα υγρα μεσα στο μπολ με τα στερεα,ανακατευουμε και μολις πεσει η θερμοκρασια ριχνουμε τις σταγονες!Πλαθουμε τα μπισκοτα,τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε στους 170c στις αντιστασεις σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα!
Τα δικα μου εγιναν σοκολατενια γιατι ειχα ριξει τις σταγονες στα στερεα υλικα,εριξα το ζεστο κι ελιωσε η σοκολατα,βεβαια ειναι υπεροχα κι ετσι!
Καλο ειναι να μην κανετε πλατια τα μπισκοτα ,να ειναι χοντρα,ετσι κι αλλιως θα απλωσουν
Όταν τα βγαζουμε ειναι μαλακα ,ομως οταν κρυωσουν σφιγγουν..δεν ειναι ιδιαιτερα τραγανα ειναι μετρια!