Μπουρέκι Κρητικό ξεσκέπαστο !
Υλικά:
- 5 – 6 μεγάλα κολοκύθια
- 6 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγάλο μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- 800 γρ. ξινομυζήθρα
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη και με το ειδικό εξάρτημα κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες σε τσιπς απλά να είναι λίγο πιο χοντρά όχι τόσο λεπτά. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τη ντομάτα, την ξινομυζήθρα (κρατήστε λίγη για να βάλετε από πάνω) και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και πριν αλατίσουμε δοκιμάζουμε το φαγητό μας επειδή αν η μυζήθρα είναι αλμυρή θα χρειαστεί λιγότερο.
Μετά το αλάτι και το πιπέρι στρώνουμε το φαγητό μας στο ταψί, προσθέτουμε την υπόλοιπη μυζήθρα από πάνω και νερό μέχρι τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αρχικά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε στους 180 μέχρι να πιει τα υγρά του. Συνοδεύεται με μια πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.
πηγη bostanistas.gr