Χαλβάς τύπου Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο!
(συνταγή από magirevoparadosiaka.blogsp
ΥΛΙΚΑ:
1/2 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη.
2 φλυτζάνια νισεστέ.
2 + 1 φλυτζάνια ζάχαρη.
4 φλυτζάνια νερό.
Καρύδια ή αµύγδαλα άσπρα καβουρδισµένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουµε σε µία κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από το 1 φλυτζάνι ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς.) Βάζουµε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουµε συνεχώς, µε ξύλινη κουτάλα, για να µην “πιάσει”.
Παράλληλα βάζουμε στη φωτιά, ένα σαγανάκι, ρίχνουµε τη ζάχαρη (που κρατήσαµε) για να κάνουµε την καραµέλα, φροντίζοντας να λιώσει αλλά να µην µαυρίσει.
Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν γίνει ένα µείγµα ρίχνουµε την καραµέλα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουµε πολύ καλά.
Βάζουµε το μείγμα σε φόρµα ζελέ και το αφήνουμε για την επόμενη µέρα.
Αφού έχει στερεοποιηθεί, είναι έτοιµος για σερβίρισµα.