Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Σιμιγδαλενιος χαλβάς με διακριτική γεύση καραμέλας, φτιαγμένος με καστανή ζάχαρη και μέλι.
Υλικά:
2/3 κούπας εκλεκτό ελαιόλαδο,
1,5 κούπα χοντρό σιμιγδάλι,
1 κούπα καστανή ζάχαρη
και ελάχιστο αλάτι,
1 κούπα μέλι,
4,5 κούπες νερό
και για τον πάτο της φόρμας 20γρ φιλέ αμυγδάλου και λίγο σουσάμι.
Για το σιρόπι άφησα να λιώσει η καστανή ζάχαρη να καραμελώσει ελαφρώς , έριξα το αλάτι , μετά το νερό και αφησα σε μέτρια φωτιά να λιώσει η καραμέλα μαζί με 2 ξυλάκια κανέλας και 2 γαρυφαλλακια. Έπειτα πρόσθεσα το μέλι. Όσοι τον προτιμούν πιο γλυκό, μπορούν να περιχυσουν από πάνω λίγο επιπλέον μέλι.