Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Υλικά:
1 και 1/4 σταφύλι σταφίδα
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες άρωμα
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού 🍋
Αμύγδαλα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Βγάζω μια μια τις ρώγες τις πλένω και στραγγίζω σε σουρωτήρι, ρίχνω σε κατσαρόλα τις ρώγες με τη ζάχαρη, αφήνω δύο τρεις ώρες και μετά βράζω το γλυκό σε δυνατή φωτιά ανακατεύω με απαλές κινήσεις με ξύλινη κουτάλα……
Όταν το γλυκό δέσει, προσθέτω το χυμό λεμονιού 🍋 τις βανίλιες και τα αμύγδαλα…..
Αποσύρω από τη φωτιά και τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα….
Καλό απόγευμα Σαββάτου 💟🌸