Χαβανέζικη συνταγή για το διάσημο “Poke Bowl” σε Vegan εκδοχή. Η κλασσική περιέχει ψάρι π.χ. τόνο
της by Jolinda Hackett
Υλικά
- 350γρ tofu (ασιατικό τυρί)
- Σάλτσα Shoyu:
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένο)
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 πρέζα γλυκό κόκκινο πιπέρι
- Επικαλύψεις:
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Βάση:
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι ατμού
- καλαμπόκι ή λάχανο
Εκτέλεση
Πρώτα, ετοιμάστε το tofu. Κόψτε το tofu σε κύβους
2. Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη σάλτσα shoyu. Ξεφλουδίστε και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία ανακατεύονται καλά, καθώς το λάδι σησαμιού θα επιπλέει στην κορυφή.
3. Στη συνέχεια, προετοιμάστε τα πράσινα κρεμμύδια.
Κόψτε τα σε λεπτές φετούλες
4. Ανακατέψτε απαλά τη σάλτσα tofu και shoyu σε ένα μπολ, μη σπάζοντας το tofu. Χρησιμοποιήστε αρκετή σάλτσα shoyu μόνο για να καλύψετε το tofu. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια .
5. Για να σερβίρετε, το ρύζι ή το καλαμπόκι ή το λάχανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση, ανάλογα με την προσωπική προτίμηση.
πηγη el.hiloved.com