Νόστιμο Χοιρινό με καπνιστή πάπρικα (εύκολο, ιδανικό για το τραπέζι Χριστουγέννων)
Σερβίρεται με ταλιατέλες ή ρύζι.
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε φέτες
400g φιλέτο χοιρινού κρέατος,με λίγο λίπος κομμένο σε χοντρές λωρίδες
250g μανιτάρια σε φέτες
1 ½ κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
200ml ζωμός κοτόπουλου
100ml κρέμα γάλακτος φαγητού
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι απαλά και χρυσά. Προσθέστε το χοιρινό και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε την πάπρικα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.
Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, στη συνέχεια ρίξτε τον ζωμό και σιγοβράστε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το χοιρινό.
Τέλος, ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και με λίγο αλατοπίπερο.