(η συνταγή γίνεται και στον αρτοπαρασκευαστή και στο χέρι)
συνταγή από Taste of home
Υλικά
1 φλιτζάνι (χλιαρό-ζεστό) 2% γάλα 35 βαθμούς
1 μεγάλο αυγό, θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο κρόκο αυγού, θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1-1 / 2 κουταλάκια αλάτι
3-1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
2-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 μεγάλο αυγό, θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο κρόκο αυγού, θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1-1 / 2 κουταλάκια αλάτι
3-1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
2-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
Γλάσο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά μέλι
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Επιπλέον μέλι, προαιρετικό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά μέλι
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
Επιπλέον μέλι, προαιρετικό
Εκτέλεση
Στον αρτοπαρασκευαστή, τοποθετήστε τα πρώτα 8 συστατικά με τη σειρά που προτείνεται από τον κατασκευαστή.
Επιλέξτε τη ρύθμιση της ζύμης (ελέγξτε τη ζύμη μετά από 5 λεπτά ανάμειξης, προσθέστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό ή αλεύρι, εάν χρειάζεται).
- Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζύμωσης, γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Καλύψτε και αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίστε σε 24 τεμάχια. σε μπαλίτσες
Τοποθετήστε 12 μπάλες σε βαθιά ταψάκια με λαδόκολλα.
Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να ανέβει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά.
Για το γλάσο
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι και το ασπράδι αυγού. απλώστε πάνω από τη ζύμη-μπαλάκια.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να χρυσαφίσουν 20-25 λεπτά, στον αέρα
Βουρτσίστε με πρόσθετο μέλι, αν θέλετε.
*** αν κάνετε την διαδικασία στο χέρι με ζύμωμα, θα διαλύσετε πρώτα την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Σε άλλο μπωλ θα ανακατέψετε τα υλικά που απομένουν εκτός από το αλεύρι.
Ρίχνετε την μαγιά και στο τέλος το αλεύρι, μέχρι να γίνει ωραία ζύμη μαλακή που να κολλάει ελαφρά!
Ακολουθείτε όλη την διαδικασία μετά το 1. που έχουμε αναλύσει πιο πάνω