Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Λάμπρου
Το χταπόδι το έκοψα κομμάτια τα έπλυνα,τα έριξα στη κατσαρόλα, και τα σωτάρισα μέχρι να πιούν όλα τα υγρά,τα έβαλα σ’ ένα μπολ, έριξα λάδι στη κατσαρόλα.
Σωταρισα ένα κρεμμύδι και δύο καρότα σε ροδελες, έριξα πάλι στη κατσαρόλα τα κομμάτια του χταποδιού 🐙και έσβησα με μισό ποτηράκι κρασιού ούζο, περίμενα λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, έριξα το ανάλογο νερό, πιπέρι κανονικό και σε κόκκους, δύο δαφνόφυλλα,μια κουταλιά σούπας πελτέ και μια μεγάλη φρέσκια ντομάτα σε κύβους….
Έβρασα περίπου 45′ λίγο πριν κλείσω τη φωτιά έριξα το χυμό από δύο μέτρια λεμόνια και το ξύσμα τους( τα θαλασσινά θέλουν οξύτητα) …..
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό έβρασα το κοφτό μακαρονάκι περίπου 10 λεπτά,το σούρωσα,το έριξα στη κατσαρόλα με το βρασμένο χταπόδι🐙🐙🐙🐙, ανακάτεψε, άφησα λίγο να σταθεί το φαγητό,σέρβιρα στα πιάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό….🐙🐙🐙🐙🐙🐙🐙