Συνταγή για Cordon blue που τρώνε πολύ στην Ρουμανία!
Τι χρειάζεστε
1 1/2 κιλά κοτόπουλο φιλέτο (χωρίς κόκκαλο)
Αλάτι και πιπέρι
8 φέτες προσούτο ή λεπτό ζαμπόν
8 λεπτές φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με 1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό
2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
Για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λάδι
Πως να το φτιαξεις
Κόψτε το φιλέτο χοιρινού κρέατος σε οκτώ ίσες φέτες.
Ρίξτε σε κάθε πλευρά αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε μια φέτα προσούτο ή ζαμπόν και στη συνέχεια μια φέτα τυρί σε κάθε κοτολέτα. Τυλίξτε για να κλείσετε εντελώς τη γέμιση (σαν ντολμαδάκι)
Βυθίστε το κάθε κομμάτι σε αλεύρι. Στη συνέχεια, βυθίστε σε μείγμα αυγού-νερού και έπειτα σε ψίχουλα ψωμιού, επικαλύπτοντας όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε λάδι και βούτυρο. Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι-βούτυρο προσθέτετε κοτολέτες και μαγειρεύετε 10 με 12 λεπτά, γυρίζοντας σε καφέ όλες τις πλευρές.
Μειώστε λίγο την θερμοκρασία για τα επόμενα γιατί θα μαυρίσουν
Σερβίρετε δύο κοτόπουλα ανά άτομο.