Κασιόπιτα, ζυμαρόπιτα, αλευρόπιτα, ζαρκόπιτα κλπ όλες παραλλαγές της ίδιας πίτας, στο Πωγώνι, σε όλο το νομό Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικά
Σήμερα σας δίνουμε μια ακόμα εκδοχή (δεν αλλάζουν και πολλά από όσα έχετε δοκιμάσει) για ΚΑΣΙΟΠΙΤΑ με κεφίρ ή ξυνόγαλο!
Υλικά συνταγής
2 φλιτζ. αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζ. κεφίρ ή ξινόγαλο
2 αυγά
1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, το κεφίρ και λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει ο χυλός λίγο πιο αραιός.
Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυλό και από πάνω πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180οC, μέχρι να ροδίσει.
πηγη cooklos.gr