Τάρτα-πίτα με σφολιάτα έτοιμη, με Ελληνικές γεύσεις!
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι απλό
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας
100 γρ κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι λεμονιού
1 φύλλο κατεψυγμένο σφολιάτας, ξεπαγωμένο (ή κουρού)
4 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι απλό
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας
100 γρ κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα θυμάρι λεμονιού
1 φύλλο κατεψυγμένο σφολιάτας, ξεπαγωμένο (ή κουρού)
Πώς γίνεται
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 ° C.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Ξεδιπλώστε τη σφολιάτα σε ένα ορθογώνιο περίπου 20cm x 30cm, πάχους περίπου 5mm. και τοποθετήστε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Απλώστε τα κρεμμύδια πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα περίγραμμα 3 εκατοστών (χωρίς να βάλετε κρεμμύδια εκεί). Σκεπάστε τα κρεμμύδια με τις ελιές και το κατσικίσιο τυρί.
Ψήνουμε για 30-35′ λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι τραγανή και διογκωμένη. Στη συνέχεια, “ραντίστε” με θυμάρι και σερβίρετε την τάρτα ζεστή.
πηγη www.taste.com.au