Ένα κέικ καρότου που θα το κάνετε πολύ συχνά + μικρά μυστικά επιτυχίας!
Προσέξτε κάποιες λεπτομέρειες για να πετύχει
Υλικά
2,5 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. (γεμάτο) καρότο
6 αυγά (αν είναι πολύ μεγάλα θα βάλετε 5)
1,5 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ. τσ. καρύδια ή αμύγδαλα
1,5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ.τσ. λάδι (ή ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή ανάμεικτο)
Πώς το κάνουμε
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 (αν έχετε ένδειξη αέρα + μόνο κάτω, θα το αφήσετε εκεί, αλλιώς θα βάλετε την ένδειξη “μόνο κάτω”)
- Πρώτα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, με μίξερ, την ζάχαρη με τα αυγά (προσοχή, θα τα ρίχνετε ένα ένα) μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα σαν κρέμα
- Μετά ρίχνουμε το λάδι σαν κλωστή (όπως κάνουμε μαγιονέζα)
- Μετά το μπέικιν
- Μετά το αλεύρι σιγά σιγά, χαμηλώνουμε ταχύτητα, πριν τελειώσει όλο το αλεύρι αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
- Μετά το καρότο (χτυπημένο στο μούλτι πρώτα) με σπάτουλα
- Μετά τα καρύδια ή αμύγδαλα με σπάτουλα
- Θα χρειαστείτε μια κλασσική φόρμα μακρόστενη του κέικ την οποία θα λαδώσετε και θα αλευρώσετε πολύ! Δηλαδή φανταστείτε το μείγμα να “τρέχει” μέσα στην φόρμα και θα το απλώσετε όμορφα με πινέλο
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα
- Ψήνουμε με τις αρχικές οδηγίες που δώσαμε στην αρχή για 20′-25′
- Μετά αλλάζουμε και βάζουμε αντιστάσεις “πάνω-κάτω), 160′ για 30-35 λεπτά (κάνετε στα 30′ το τεστ με ένα ξυλάκι στο κέντρο του κέικ, αν αφήνει ίχνη, αφήστε ακόμα 5-7′)
- Το βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 20′ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε