“Χρειαζόμαστε μόνο 2-3 κουταλιές της σούπας «ζωντανό» γιαούρτι (αυτό με την πέτσα ή κάποιο που να γράφει “ζωντανό”) και 1 λίτρο γάλα.
Ζεσταίνουμε το γάλα, τόσο όσο το δάκτυλο μας να αντέχει 15 δευτερόλεπτα.
Διαλύουμε το γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου, με λίγο γάλα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Μοιράζουμε τα μείγμα στην ειδική μηχανή για γιαούρτι ή σε μπολ και το βάζουμε στο φούρνο στους 30-50* ή σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με κουβέρτα, για 12 μέχρι 24 ώρες.
Όσο πιο ζεστό το μέρος, τόσο πιο ξινό και πλούσιο σε καλά βακτήρια το γιαούρτι μας.
Πηγή www.diatrofi.gr