(ιδανική συνταγή για αρχάριους)
Το ξυνολάχανο είναι μια υπέροχη συνταγή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ζύμωσης και – ως αρχάριος – αποκτάτε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να ασχοληθείτε πιο ενεργά με τη ζύμωση.
Πρώτα κόβουμε το λάχανο, το αλατίζουμε μέχρι να μαλακώσει, να γίνει ζουμερό και μετά το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Σφραγίζουμε καλά βάζο, ώστε οι χυμοί να καλύπτουν πλήρως το λάχανο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ένα βάρος, όπως μια σακούλα με νερό, για να παραμείνει το λάχανο εντελώς βυθισμένο.
Στη συνέχεια αφήνουμε το βάζο σε ζεστό μέρος για να ξεκινήσει η ζύμωση. Μετά από 2-3 περίπου μέρες δοκιμάζουμε για να δούμε εάν είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε, αφήνουμε το βάζο να μείνει περισσότερο, ώστε τα αρώματα να γίνουν πιο έντονα και να μαλακώσει ακόμη περισσότερο το λάχανο.
πηγη naturalsoul.gr