Σπεσιαλιτέ Πηλίου (από την κυρία Λένα Κοίλια ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο Πήλιο)
Υλικά
- 20 μεγάλα και χοντρόφλουδα λεμόνια
- 2 κιλά ζάχαρη (αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο ελαφρύ βάλε 1 1/2 κιλό)
- 1 βαζάκι γλυκόζη
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση
- Πλύνε και στέγνωσε καλά τα λεμόνια με μια καθαρή πετσέτα
- Σε ένα τρίφτη ξίστε ελαφρά το φλοιό ώστε να φανεί το λευκό μέρος του λεμονιού
- Κόψε κάθε λεμόνι στα τέσσερα και άδειασε το εσωτερικό τους
- Με μια βελόνα πέρασε πέντε-πέντε τα κομμάτια σε χοντρή κλωστή
- Τοποθέτησε σε μεγάλη κατσαρόλα και βράσε 4 φορές από 10 λεπτά πετώντας κάθε φορά το νερό
- Αφού πάρει βράση και την τέταρτη φορά στράγγιξέ τα λεμόνια καλά βάλε σε κατσαρόλα όπου και θα «δέσεις» το γλυκό
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και «δέσε» το γλυκό σε δύο φάσεις των 15 λεπτών η κάθε μία
- Στη δεύτερη φάση ρίξε τη γλυκόζη 5 λεπτά πριν κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πρόσθεσε και τις βανίλιες
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλε τις φέτες λεμονιού σε βαζάκια