Σήμερα θα σας δώσω μια “μεγάλη” συνταγή που μπορείτε να την μαγειρέψετε αντί για κοτόπουλο με ζυμαρικά, που σας δώσαμε στο εβδομαδιαίο μενού (άλμπουμ διατροφή)
Επίσης είναι ιδανική για βραδινό τραπέζωμα με μπύρες με φίλους!
Την έκανα πολλές φορές και είναι απίθανη!
Εντσιλάδας με κοτόπουλο
Έχει πολλά υλικά αλλά σε μικρές ποσότητες και φθηνά!
Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές, και να προσθέσετε όσα καυτερά καρυκεύματα θέλετε!
Υλικά για 8 κρέπες ή τορτίγιες (δικές σας 25 cm διάμετρο, ή έτοιμες τορτίγιες)
Γέμιση
1/2 κιλό κοτόπουλο βρασμένο κομμένο ή τσιγαρισμένο
1/2 κιλό μοσχάρι βρασμένο κομμένο ή τσιγαρισμένο
ή 1 κιλό κοτόπουλο σκέτο αν δεν θέλετε μοσχάρι
1 κρεμμύδι
2-3 κ.σ. λάδι
1/3 κ.γλ.γαρύφαλλο
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1 κούπα ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
αλάτι
Μαραίνω το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτω μπαχαρικά και 1 κούπα από την σάλτσα, το κοτόπουλο ή και το κρέας και αφήνω για 20′ σε σιγανή φωτιά να φύγουν τα υγρά.
Σάλτσα
2 κόκκινες πιπεριές
3/4 κούπα νερό
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ πελτέ
1 κονσέρβα ντοματάκι κομμένο
1 κ.σ. ξύδι
ρίγανη, κύμινο,κόλιανδρο από λίγο, 1/3 κ.γλ.
αλάτι
Βάζω να διαλυθούν οι πιπεριές με το νερό στο multi και μετά σε κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά και αφήνω να βράσουν για 20′.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ρίχνω σάλτσα και βρέχω πάνω κάτω τις τορτίγιες (να σαλτσωθούν καλά)
Βάζω 2-3 κ.σ. γέμιση σε κάθε τορτίγια και τις τυλίγω όλες. Βάζω δίπλα-δίπλα.
Περιχύνω με σάλτσα και τριμμένο τυρί (έβαλα μοτσαρέλα)
Ψήνω αντιστάσεις, 200, 30-35′.