Υλικά
- 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ασπράδια
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο (εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Βιτάμ Βούτυρο soft)
- 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε σε αφράτη και σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτουμε τμηματικά την άχνη ζαχαρη και σταματάμε το χτύπημα.
- Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, ενσωματώνουμε την αμυγδαλόψιχα. Θα αποκτήσουμε μία σφιχτή ζύμη, την οποία αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα, βάρους 18-20 γραμμαρίων το καθένα, και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 175°C για 18-20 λεπτά, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Στο μίξερ αφρατεύουμε το Βιτάμ Βούτυρο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Γεμίζουμε κάθε έναν από τους εργολάβους με την κρέμα, ενώνοντας δύο μαζί.