Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Μα θα μου πείτε φακές;;;
Σκέφτηκα ν αναβαθμίσω αυτό το ταπεινό και λίγο βαρετό φαγάκι και ο πειραματισμός πέτυχε.
Μουλιαζω πάντα τις φακές ( και πετάω το νερό, γενικά αν έχετε πρόβλημα αυτό είναι απαραίτητο, αλλιώς μην το πετάτε γιατί χάνονται πολλές θρεπτικές ουσίες).
Γίνονται πιο βραστερες και χυλωμενες αν μουλιάσουν.
Αυτή τη φορά σωταρισα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο ν αφήσουν τα αρώματα.
Μετά σκέφτηκα ότι οι Άραβες βάζουν και κύμινο, που πραγματικά τ απογείωσε!
Κατά τα άλλα , τα γνωστά : αλατοπίπερο πελτε κρόκο Κοζάνης πάπρικα ρίγανη φρέσκα δαφνοφυλλα τσαλακωμενα ν αφήσουν τα αιθέρια έλαια και λίγη βρώμη ( κουακερ) που βάζω στις σούπες για να χυλωνουν και να νοστιμιζουν. Έπειτα μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί να προσθέτουμε ξύδι στο πιάτο κι αποφάσισα να ρίξω προς το τέλος μπαλσαμικο με μέλι και μηλοξυδο. Ενσωματώθηκαν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις διακριτικά. 🙂