Έτοιμη σε 20′.
Είναι από ένα αγγλικό βιβλίο από το οποίο έχω κάνει 10αδες νόστιμες συνταγές με επιτυχία, και μάλιστα σε πολλά τραπεζώματα όπου οι καλεσμένοι δεν έτρωγαν κινέζικη κουζίνα.
Τα πιάτα άδειαζαν!
Θα χρειαστείτε:
2 φλ. τσ. ψαχνό κοτόπουλο βρασμένο, θριμματισμένο
2 φλ. τσ. καλαμπόκι βρασμένο
3 φλ.τσ. ζουμί από το βρασμένο κοτόπουλο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. τζίντζερ
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.σ. dry sherry (αν θέλετε βάζετε λίγο άσπρο κρασί)
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.σ. νισεστε ή κορν φλάουρ
αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και το τζίντζερ, για 2′.
Περνάμε από multi το καλαμπόκι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόζουμο και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε και βάζουμε να βράσει.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο (βρασμένο-θριμματισμένο),και ανακατεύουμε ζωηρά για 1′.
Προσθέτουμε το sherry ή το κρασί, την ζάχαρη και το αλάτι, πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 4 και αφήνουμε για 10′.
Σε μπωλ ανακατεύουμε σε 1/4 φλ. κρύο νερό, το κορν φλάουρ, το διαλύουμε και το ρίχνουμε στη σούπα.
Ανακατεύουμε μέχρι λίγο να πήξει.
Σερβίρουμε!
*ΠΡΟΣΟΧΗ! Η σούπα αυτή είναι μια πυκνή σούπα, ανάλογα τα γούστα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι.