Επίσης σήμερα θα σας δώσουμε την συνταγή για φασουλονταβά Βέροιας!
(συνταγή -φωτο agonespoliton.blogspot.com)
Υλικά
500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε μικρές φέτες ή μικρά κομμάτια)
3 μέτρια καρότα (κομμένα φέτες ή ροδέλες)
2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι του τσαγιού πολτό ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο μαύρο και λίγο κόκκινο πιπέρι
λίγο αλάτι ψιλό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν για αρκετές ώρες (από το προηγούμενο βράδυ). Τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χλιαρό έως ζεστό νερό να πάρουν μια βράση. Τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, τα ξαναστραγγίζουμε και τα βράζουμε με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το ανάλογο νερό στην κατσαρόλα (το νερό να σκεπάζει καλά τα υλικά). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο. Όταν βράσουν τα υλικά της σούπας (μαλακώσουν καλά) κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το περιεχόμενό της το βάζουμε σε ταψί φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, μέχρι να κάνουν κρούστα και ροδίσουν καλά.
(συνταγή -φωτο agonespoliton.blogspot.com)
Υλικά
500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε μικρές φέτες ή μικρά κομμάτια)
3 μέτρια καρότα (κομμένα φέτες ή ροδέλες)
2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι του τσαγιού πολτό ντομάτας
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο μαύρο και λίγο κόκκινο πιπέρι
λίγο αλάτι ψιλό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν για αρκετές ώρες (από το προηγούμενο βράδυ). Τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χλιαρό έως ζεστό νερό να πάρουν μια βράση. Τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, τα ξαναστραγγίζουμε και τα βράζουμε με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το ανάλογο νερό στην κατσαρόλα (το νερό να σκεπάζει καλά τα υλικά). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο. Όταν βράσουν τα υλικά της σούπας (μαλακώσουν καλά) κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το περιεχόμενό της το βάζουμε σε ταψί φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς, μέχρι να κάνουν κρούστα και ροδίσουν καλά.
