Μια συνταγή μεταφρασμένη από μένα, αφιερωμένη σε όλους τους μακαρονάδες!
Φετουτσίνι (Fettuccine) Alfredo με κρεμώδη σάλτσα γαρίδας!
Υλικά
500γρ φετουτσίνι (τα πλατιά, λεπτά μακαρόνια)
3 κ.σ. βούτυρο
500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι – πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. αλεύρι γοχ
1 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής
1/2 φλ.τσ.γάλα
1 κρόκος αυγού
παρμεζάνα
μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 φλ. από το ζουμί
Με την μία κουταλιά βούτυρο, σε ένα κατσαρολάκι, σωτάρουμε τις γαρίδες, να γίνουν κοκκινες, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο ή στο ίδιο σκεύος βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε τις σκελίδες να αρωματιστούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι, και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο από το κρατημένο ζουμί
Μετά ρίχνουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε δυνατά
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα
Όταν λιώσει το τυρί, ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μακαρόνια και μετά πέφτουμε με τα μούτρα στο πιάτο, αφού έχουμε ρίξει extra παρμεζάνα και μαϊντανό
πηγη delish.com