Χειροποίητα ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ + 2 εναλλακτικές εκδοχές
Με τις οδηγίες του δασκάλου μου από την ΣΧΟΛΗ ΣΕΦ
Η ζύμη είναι ίδια με αυτή που φτιάχνουμε ραβιόλια
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
100 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γλ. αλάτι
250 γρ. νερό (περίπου)
Εκτέλεση ζύμης
- Πώς τα κάνουμε
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 2 χιλιοστών και σχήμα παραλληλόγραμμο 6Χ8 εκατοστά
Ποσάρουμε σε αλατόνερο (ρίχνουμε δηλαδή σε νερό που κοχλάζει) για 2-3′, κρυώνουμε, στραγγίζουμε.
Κάνουμε πάλι κάποια φάρσα (γέμιση) π.χ. με κιμά
Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, προσθέτουμε σάλτσα ντομάτα (π.χ. σαν αυτή που θα κάνατε για μακαρόνια με σάλτσα)
Ρίχνουμε παρμεζάνα, βούτυρο φρέσκο (4-5 κ.σ.)
Ψήνουμε στους 180 , αντιστάσεις, για 20-30′ ανάλογα την ένταση του φούρνου.
- Μπορείτε να κάνετε πιο μεγάλα παραλληλόγραμμα, σαν κρέπες σε μέγεθος και να κάνετε π.χ. εντσιλάδας (η συνταγή υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, Διεθνής Κουζινα)
- Μπορείτε να μην τα τυλίξετε και να κάνετε στρώσεις με κανελόνια-γέμιση εναλλάξ και να περιχύσετε πάλι με σάλτσα-παρμεζάνα-βούτυρο
φωτο the dot