Λαζάνια με σπανάκι και τυριά στον φούρνο
Υλικά
1 κουτί λαζάνια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι kosher (αλάτι μη επεξεργασμένο, αν δεν βρείτε βάζετε κλασσικό)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
2 συσκευασίες κατεψυγμένα σπανάκι, θα το αποψύξετε, θα το στραγγίσετε να φύγουν τα υγρά
3 γλ.τσ. τυρί ρικότα (αν δεν βρείτε, βάζετε ανθότυρο)
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλ. τσ. παρμεζάνα
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
3 φλ.τσ. μοτσαρέλα (την κίτρινη)
2 φλ.τσ. σάλτσα ντομάτα μαρινάρα (σάλτσα όπως κάνετε για μακαρόνια)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι kosher (αλάτι μη επεξεργασμένο, αν δεν βρείτε βάζετε κλασσικό)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
2 συσκευασίες κατεψυγμένα σπανάκι, θα το αποψύξετε, θα το στραγγίσετε να φύγουν τα υγρά
3 γλ.τσ. τυρί ρικότα (αν δεν βρείτε, βάζετε ανθότυρο)
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλ. τσ. παρμεζάνα
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
3 φλ.τσ. μοτσαρέλα (την κίτρινη)
2 φλ.τσ. σάλτσα ντομάτα μαρινάρα (σάλτσα όπως κάνετε για μακαρόνια)
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια (αλ ντέντε) δηλαδή όχι εντελώς
- Σε ένα φαρδύ σκεύος, βάζουμε λίγο λάδι, σωτάρουμε τις σκελίδες, και το κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
- Στο τέλος ρίχνουμε το στραγγισμένο σπανάκι.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρι ρικότα (ή ανθότυρο) με την παρμεζάνα και το αυγό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι
- σε κατάλληλο σκεύος φούρνου, βάζουμε 5 φύλλα λαζάνια και από πάνω σάλτσα, μετά μείγμα σπανακιού, μετά μείγμα τυριών.
- Συνεχίζουμε με μοτσαρέλα
- Επαναλαμβάνουμε πάλι την ίδια σειρά, λαζάνια, σάλτσα, μείγμα σπανακιού, μείγμα τυριών, μοτσαρέλα
- ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, για 45 ‘ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, και άλλα 20 χωρίς αλουμινόχαρτο
- Γαρνίρουμε και σερβίρουμε
πηγη delish