Γιατί να μην την κάνετε στο σπίτι και κυρίως για να ξέρετε τι υλικά βάζετε ;
Υλικά
- 450 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ή χοιρινό)
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 425 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο τσίλι ή ταμπάσκο(αν αντέχετε)
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (περίπου 280γρ.) ή σπιτικό ζυμάρι για 1 πίτσα οικογενειακή
- Μαγειρικό λίπος ή σε σπρέι ή θα απλώστε ελάχιστο στο ταψί ή θα βάλετε λαδόκολλα και θα βάλετε την πίτσα πάνω στην λαδόκολλα και μετά στην σχάρα ΧΩΡΙΣ ΤΑΨΙ
- 1φλ. τυρί τσένταρ με λίγα λιπαρά, κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C αέρα
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και μαγείρεψε τον κιμά με το κρεμμύδι,μέχρι να ροδίσει.
- Ρίξε την ντομάτα, το τσίλι και το αλάτι και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα.
- Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με το μαγειρικό σπρέι.
- Στρώσε τη ζύμη και τοποθέτησε από πάνω τον κιμά.
- Ψήσε για 12 λεπτά στους 220°C. αέρα
- Πρόσθεσε το τυρί και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
- Χώρισε την πίτσα σε 6 κομμάτια.
πηγη tlife.gr