φωτό-συνταγή: funkycook.gr
Υλικά
για το σαγανάκι
2 παξιμάδια
4 φέτες τυρί Φλωρινέλα
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Κόκκους ροζ πιπέρι
Κόκκους μαύρο πιπέρι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
Ελαιόλαδο, προαιρετικά
για την σάλτσα
1 ρόδι
Κρέμα βαλσάμικο ρόδι και βανίλια ΤΟΠ
Μερικούς σπόρους γλυκάνισο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Σπάμε το παξιμάδι σε ένα γουδί ή σε πολυμηχάνημα μαζί με το σουσάμι και τους κόκκους των πιπεριών.
Κόβουμε το τυρί σε φέτες, σε ένα μπώλ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε καλά με το ξινόγαλα, περνάμε τις φέτες του τυριού από το αυγό και πανάρουμε στο παξιμάδι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας νερό, τα σποράκια από το ρόδι και τον γλυκάνισο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο ρόδι και βανίλια ΤΟΠ.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να χρυσοροδίσει ή τηγανίζουμε το σαγανάκι σε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το τυρί και περιχύνουμε με την σάλτσα ροδιού.