Η πιο νόστιμη πίτσα-foccacia που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
(έχει αναμονή μιας μέρας μεν, αλλά αξίζει. Επίσης κρατήστε ακριβώς τις αναλογίες!)
Υλικά
- Μείγμα για το “προζύμι”
1+2/3 φλ.τσ. αλεύρι γοχ
1 φλ.τσ. + 2 κ.σ. νερό χλιαρό
1/4 κ.γλ. μαγιά ξερή
Ανακατεύουμε σε μπωλ μεγάλο και αφήνουμε όλη τη νύχτα το υγρό μείγμα να φουσκώσει, σκεπασμένο με πετσέτα ή μεμβράνη
Το πρωί θα πρέπει να έχει φουσκάλες
- Μείγμα για την ζύμη
1 + 2/3 φλ.τσ. αλεύρι γοχ
1/2 φλ.τσ. + 2 κ.σ. νερό αρκετά ζεστό
1,5 κγλ αλάτι
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι .
Το ζεστό νερό το ρίχνουμε στο μπωλ με το υδαρές προζύμι για να το βοηθήσουμε να ξεκολλήσει. Ρίχνουμε επίσης και το αλεύρι με το αλάτι που ανακατέψαμε πριν και ζυμώνουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ θα είναι υγρό το ζυμάρι!
Αφήνουμε για 6 ώρες.
Αν δεν θέλετε να περιμένετε, απλά βάζετε την ζύμη σε λαδωμένο ρηχό ταψί, απλώνοντας την με τα δάχτυλα.
Προθερμαίνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο 220 και πάνω.
Λαδώνουμε και την επιφάνεια της ζύμης ελαφρά και βάζουμε υλικά της αρεσκείας μας, προτείνουμε ντομάτα (χωρίς σπόρια και ζουμιά) μαζί με ρικότα τυρί, παρμεζάνα, ρίγανη κλπ
Ψήνουμε 5′ πρώτα την ζύμη και μετά προσθέτουμε τα υλικά, ψήνουμε 15′ ακόμα.
συνταγή βασισμένη στο vanduzerdesign.com