Η πιο νόστιμη και εύκολη σάλτσα ντομάτας, γρήγορη και για όποια χρήση θέλετε (π.χ. συνοδευτικό, ντιπ, μαγείρεμα)
+ με ένα μυστικό για όσους δεν αντέχουν το κρεμμύδι ωμό (σας έχω πει ήδη έναν τρόπο, σήμερα θα μάθετε κι άλλον)
Διάρκεια κατανάλωσης 1 εβδομάδα, στο ψυγείο
Υλικά
2 συσκευασίες ντοματάκι ψιλοκομμένο ή 4 φλ. τσ. φρέσκια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μεγάλο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ.τσ. μαιντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
1 καυτερή πιπεριά (αν θέλετε)
1-2 λάιμ ή απλό χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. αλάτι
Διαδικασία
το μυστικό για το κρεμμύδι!
αν σας ενοχλεί στο στομάχι ωμό, θα το βάλετε κομμένο σε μπωλ με παγωμένο νερό για 10′
μετά το στεγνώνουμε και το ρίχνουμε στην συνταγή
Βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις ζουλάμε να βγάλουν τα ζουμιά τους. Το ζουμί το κρατάμε ή για να αραιώσουμε την σάλτσα μας στο τέλος ή σε άλλη συνταγή.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και είναι έτοιμη!
πηγη inspiredtaste.net