Πώς ψήνουμε ωραία στον φούρνο μεγάλα ψάρια σε φέτες;
(πέρκα, μπακαλιάρος, γαλέος, σφυρίδα, συναγρίδα, σολομός, φαγκρί, ξιφίας κ.λπ.)
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ:
Απλώνεις σε λαδωμένο ταψί φέτες ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού, κάππαρη (αν σας αρέσει), ψιλοκομμένο μαϊντανό, κομματια σκόρδου, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Στρώνεις τις φέτες ψαριού και βάζεις πάλι φέτες ντομάτας και ροδέλες κρεμμυδιού.
Ρίχνεις, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνεις για 15-20 λεπτά στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις.
ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ: Προθερμαίνεις το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλείφεις τις φέτες ψαριού με λάδι, πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι και τις βάζεις σε ένα λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση.
Ψήνεις 3 ή 4 ή 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι)
πηγη Ντίνα Νικολάου