Φανταστικό γλυκό και εύκολο για τις γιορτές!
Υλικά
-
ελάχιστη μαστίχα σε σκόνη
-
1 ποτήρι φιστίκια Αιγίνης
-
5 αυγά
-
1 φλιτζ. ζάχαρη
-
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Για το σιρόπι
-
δύο ποτήρια νερό
-
1,5 φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Αλέθουμε την μαστίχα και την προσθέτουμε στα ήδη αλεσμένα φιστίκια.
-
Στο μίξερ βάζουμε 3 κρόκους με 1 φλιτζ. ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε και το λικέρ μαστίχας.
-
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια και το baking powder.
-
Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα, το αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, αντιστάσεις, μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι από το κέντρο του γλυκού (αυτό το κάνουμε μετά από 45′)
-
Για το σιρόπι: Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει για 5-7′ (μετράτε από το σημείο βρασμού). Περιχύνουμε με το σιρόπι μας αφού κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό.
πηγη www.mamapeinao.gr