Σε αυτή την σελίδα, μας χαρακτηρίζει η πρωτοτυπία, μας χαρακτηρίζει η όρεξη να διατηρήσουμε την παράδοση!
Μια συνταγή από την ΙΚΑΡΙΑ!
Γάλα από νωπούς κολοκυθόσπορους! αντί να αγοράζετε άλλα φυτικά γάλατα. Διάρκεια κατανάλωσης 2-3 μέρες
“Η μόνη προϋπόθεση επιτυχίας είναι να έχουμε μπλέντερ! Το γάλα αυτό έχει από την φύση του μια ελαφρώς γλυκιά και φρουτώδη γεύση. Ο αγαπημένος μου τρόπος να το καταναλώνω είναι μαζί με δημητριακά, σταφίδες, λίγη κανέλα και λίγο σιρόπι αγαύης για πρωινό ή μέσα σε σμούθις.”
Υλικά
- 1 φλιτζ. φρέσκους κολοκυθόσπορους (από 2 περίπου κολοκύθες)
- 2 1/2 φλιτζ. νερό φιλτραρισμένο *
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
- αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα μας 1/4 κουταλάκι κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο ή άλλο μπαχαρικό
Εκτέλεση
1. Μαζεύουμε τους κολοκυθόσπορους από την κολοκύθα μας με ένα κουτάλι και τους μεταφέρουμε στο φλιτζάνι που θα χρησιμοποιήσουμε για την μέτρηση των υλικών μας. Αν θέλουμε αφαιρούμε τις ίνες, όμως αυτό πραγματικά δεν χρειάζεται. Η μικρή αυτή ποσότητα κολοκύθας που βρίσκεται ανακατεμένη με τα σποράκια μας, θα λιώσει, δίνοντας μια διακριτική φρουτώδη γεύση στο γάλα.
2. Βάζουμε στο μπλέντερ τους κολοκυθόσπορους μαζί με το νερό, το σιρόπι αγαύης και τα μπαχαρικά, αν χρησιμοποιήσουμε, και χτυπάμε πρώτα σε μέτρια και μετά σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ανάλογα και με το πόσο δυνατό είναι το μπλέντερ μας.
3. Στρώνουμε ένα σουρωτήρι με γάζα ή τουλουπάνι και σουρώνουμε το γάλα μας. Στύβουμε το ύφασμα για να στραγγίξουμε όλο το υγρό και φυλάμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι ή βάζο στο ψυγείο.
4. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
*Σημείωση: Αυτή την ποσότητα νερού χρησιμοποιώ για να έχει το γάλα την πυκνότητα και την σύσταση που μου αρέσει. Σε περίπτωση που επιθυμούμε μια λιγότερο πλούσια σύσταση, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό επιπλέον.
πηγη aromaikarias.blogspot.com